La sala Garcia Rubio

LA SALA GARCIA RUBIO

Pedro Garcia Rubio, conegut artísticament per Rubio , és un oncle de la meva dona Joana, a més d’un molt bon amic i afeccionat, com jo, a la pintura. Als anys 1960 en Pedro se’n va anar a Veneçuela, on encara resideix. Al principi de la seva estada es va posar a treballar en un taller mecànic de reparació de cotxes. Com a expert pintor de carrosseries, és una de les persones que millor domina la tècnica de pistola a pressió ( pintura al duco en espanyol), que jo hagi vist mai. La seva excel·lència i professionalitat li van permetre obrir un taller propi i tenir l’exclusivitat per tota Amèrica del Sud per a les reparacions de pintura de Rolls Royce.

Ben aviat va començar a aplicar la seva extraordinària tècnica a la vessant pictòrica, tot i que ell es considera més un artesà que un artista. La seva progressió va ser meteòrica, i es va especialitzar sobretot en la restauració de pintures dels grans mestres veneçolans, com ara Alejandro Otero o Mateo Manaure.

Amb el mestre Alejandro Otero va fer una gran amistat, i van signar conjuntament moltes obres que avui es poden contemplar en importants museus del món, com ara el Museu d’Art Modern de Nova York o el de Caracas.

Tot i que ha fet (i fa) contínuament obra de producció pròpia, no ha volgut exposar mai, per la meva desesperació. La seva extraordinària tècnica li permet crear qualsevol element dins del seu estil, molt proper a Vasarelli. Darrerament ha reproduït alguna obra meva de la que, segons diu, està enamorat. Us adjunto alguna imatge dels seus quadres.

Pedro, quan exposem?

Aquí podeu observar dues obres d’Alejandro Otero (els seus famosos colorritmos ), que ha restaurat personalment i una reproducció del meu quadre Sant Andreu de Nit amb la tècnica Rubio .

Aquest és un dels treballs del meu oncle Pedro que més m’agrada. Jo li he posat el nom de Transparencias , i segons explica ell té més de trenta capes de pintura de diferents colors, amb un difuminat i una transparència increïbles.

Per acabar, tres reproduccions de quadres meus fetes pel mestre Rubio .