Literaria

LITERARIA

De la mateixa manera que la pintura, la meva afecció per l’escriptura es remunta de ben petit, quan en el col·legi del poble no hi havia qui em guanyés a l’hora de fer redaccions, en les quals la imaginació tenia un paper principal.

Tot i que ja he publicat vàries obres, em considero un escriptor afeccionat. Al meu parer, el professional és aquell que viu o intenta viure de la seva capacitat per plasmar sobre un paper històries, fets o vivències que realment valen la pena i que tenen la capacitat d’interessar un públic lector.

Jo, com a enginyer tècnic, sóc un professional d’un altre àmbit. Reconec però que m’hauria encantat tenir la suficient gosadia per intentar dedicar-me en exclusiva a aquesta afecció, per no dir vici, que és l’escriptura, juntament amb la meva altra gran obsessió, la pintura.

La meva obsessió per escriure és vocacional i sempre l’he portat dins. Malauradament, però, per una raó o una altra, no l’he començat a practicar seriosament fins als quaranta anys.

La imaginació és l’eina que més faig servir per escriure. Ja sigui donant vida a fets reals o plantejant relats de ficció, intento que aquesta eina meravellosa que tenim els humans que és la ment em porti a mi i als meus lectors per camins seductors i apassionants.

Per assolir aquesta fita, em poso a la pell dels meus personatges, de manera que sóc jo mateix qui viu les situacions que imagino, els sentiments que comparteixo i els fets que descric. El meu objectiu és captivar amb els sentiments i assolir la complicitat dels lectors envers els meus personatges. Suposo que com tots els escriptors.